VAL / CAS

El Fons Valencià per la Solidaritat llança una àmplia oferta formativa per a l’últim quadrimestre de 2022

29 de juliol de 2022

El Fons Valencià per la Solidaritat ha publicat la seua oferta formativa per a l’últim quadrimestre de 2022, emmarcada en els projectes d’educació per al desenvolupament i la ciutadania global “Un Fons de Valors”, “València per la Pau” i “In/Sostenible”. Aquests projectes del Fons compten amb el cofinançament de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana i les diputacions de València i Castelló.

Les jornades formatives tenen com a objectiu apoderar en matèria de cooperació municipalista i descentralitzada, així com en l’àmbit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), al personal tècnic i polític dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, especialment d’aquelles entitats locals sòcies del Fons Valencià. A més, dos dels cursos compten amb la col·laboració del CEFIRE, per la qual cosa, en aquests, també pot participar personal docent.

Les persones polítiques i tècniques d’ajuntaments i mancomunitats interessades a participar en qualsevol curs formatiu, els quals són gratuïts i compten amb places limitades, han de realitzar una inscripció prèvia enviant un missatge al correu electrònic oficina@fonsvalencia.org indicant el curs al qual es vol apuntar, així com DNI, nom, cognoms, càrrec, ajuntament o mancomunitat de procedència, número de telèfon mòbil i adreça electrònica. Pel que fa a la inscripció de les persones docents, aquesta es realitza a través de les plataformes habituals el CEFIRE.

Oferta formativa: cooperació internacional municipalista descentralitzada i ODS

L’oferta formativa del Fons Valencià per a l’últim quadrimestre de 2022 es concentra en l’àmbit de tres projectes: “Un Fons de Valors”, “València per la Pau” i “In/Sostenible”.

Mitjançant “Un Fons de Valors”, projecte que té com a objectiu empoderar el municipalisme valencià solidari, s’ofereix el curs “Fent Cooperació Municipalista” amb la finalitat de millorar els coneixements i descobrir eines de canvi en matèria de cooperació al desenvolupament des de l’àmbit local. Aquest curs es desenvoluparà de 17.00 h a 20.00 h els dies 21 de setembre (presencial a la Casa de la Cultura de Xàtiva), 4 i 20 d’octubre (modalitat en línia), així com comptarà amb una jornada presencial de tancament el 29 d’octubre de 9 h a 18 h.

Pel que fa a les jornades formatives del projecte “València per la Pau”, amb el qual s’apropa la cultura de pau i l’ODS 16: Pau, Justícia i Institucions Sòlides a la població de 9 municipis de la província de València, i sota el títol “Ciutadania per la Pau. La Cultura de Pau com a Element Transversal en l’Educació”, es pretén dotar de capacitats i eines a les persones participants, mitjançant recursos i experiències, per a extrapolar la cultura de pau a l’àmbit local i educatiu. Aquestes jornades es realitzaran amb la col·laboració del CEFIRE de Xàtiva, impartint-se a les instal·lacions locals d’aquest organisme, els dies 18, 19 i 20 d’octubre, de 17.30 h a 20.00 h.

Quant a la formació d’“In/Sostenible”, projecte que té com a finalitat fomentar els hàbits sostenibles treballant al voltant de l’ODS 12: Consum i Producció Sostenibles entre el veïnat de 5 localitats de la província de Castelló, es desenvoluparà la jornada formativa “Agenda 2030 en l’Educació: Un Camí cap al Desenvolupament Sostenible i Transformació Social”. Amb aquest curs es pretén incidir en la cultura de la sostenibilitat, així com mostrar metodologies i recursos per al desenvolupament sostenible. La formació es realitzarà els dies 8 i 9 de novembre, de 17 h a 20.30 h, a l’Espai Menador de Castelló de la Plana.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 134 entitats locals valencianes sòcies (125 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Tornar >
VAL / CAS