El Fons Valencià per la Solidaritat, amb el cofinançament de l’Àrea de Cooperació Internacional de la Diputació de València i la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, organitza les jornades formatives “La cooperació internacional des de l’àmbit local i el Fons Valencià per la Solidaritat”, les quals se celebraran els pròxims 21 i 23 de novembre a Xàtiva i Alcàsser.
Les jornades tenen com a finalitats -iniciada la nova legislatura- apropar, al personal institucional i tècnic dels ajuntaments i de les mancomunitats de la Comunitat Valenciana, la cooperació internacional descentralitzada des de l’àmbit local -canalitzada a través del Fons Valencià per la Solidaritat-; aprofundir en el rellevant paper de les entitats locals en el marc de la nova Llei 1/2023, de 20 de febrer, de Cooperació per al Desenvolupament i la Solidaritat Global; incidir en l’objecte, línies de treball i funcionament del Fons Valencià; i traslladar els projectes de cooperació internacional municipalista i d’educació per al desenvolupament i la ciutadania global que executa el Fons, des d’una perspectiva pròxima i experiencial.
En concret, estan dirigides a alcaldes i alcaldesses, i regidors, regidores i personal tècnic local de les àrees de Cooperació Internacional, Solidaritat, Polítiques Inclusives, Benestar Social, Educació, Igualtat, Agenda 2030, Participació Ciutadana, Relacions Institucionals, Relacions Internacionals o similars d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana (tant d’entitats locals sòcies del Fons com no sòcies).
Les jornades compten amb 4 opcions amb ubicacions, dies i horaris diferents -a escollir una per persona participant, ja que totes tenen el mateix programa i duració- per a facilitar i impulsar la participació. Les diferents opcions són les següents: Jornada Opció A el matí del dimarts 21 de novembre (de 9.30 h a 13.30 h) a Xàtiva (Centre Cultural de Xàtiva-CCX – C/ Palasiet, s/n); Jornada Opció B la vesprada del dimarts 21 de novembre (de 16.30 h a 20.30 h) a Xàtiva (Centre Cultural de Xàtiva-CCX – C/ Palasiet, s/n); Jornada Opció C el matí del dijous 23 de novembre (de 9.30 h a 13.30 h) a Alcàsser (Centre Cultural d’Alcàsser – C/ Dionís Chanza, 14); i Jornada Opció D la vesprada del dijous 23 de novembre (de 16.00 h a 20.00 h) a Alcàsser (Centre Cultural d’Alcàsser – C/ Dionís Chanza, 14).
Per a participar en qualsevol jornada cal inscripció prèvia obligatòria enviant un missatge per correu electrònic a oficina@fonsvalencia.org o per WhatsApp a 615 341 215 indicant nom, cognoms, entitat local, càrrec institucional o tècnic i jornada en la qual es participarà.
El programa i tota la informació de les jornades es pot sol·licitar per correu electrònic a oficina@fonsvalencia.org o per WhatsApp a 615 341 215, o fent clic ací.
El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana
El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 143 entitats locals valencianes sòcies (134 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, executa projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.
La relació entre els municipis del sud i el Fons és definida per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.