VAL / CAS

El Fons Valencià per la Solidaritat programa un curs per a formar en cultura de pau a professorat i personal polític i tècnic d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

10 d'octubre de 2022

El Fons Valencià per la Solidaritat està desenvolupant un projecte d’educació per al desenvolupament, anomenat “València per la Pau”, sent l’objectiu d’aquest projecte acostar l’ODS número 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides) a la població de diferents municipis valencians, conscienciant al voltant de la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els drets humans.

En el marc del projecte d’educació per al desenvolupament “València per la Pau”, cofinançat per la Diputació de València, el Fons Valencià i el CEFIRE de Xàtiva ofereixen el curs “Ciutadania per la Pau” amb la finalitat de millorar els coneixements al voltant de la cultura de pau i descobrir eines de canvi per a executar en poblacions i centres educatius. És per tant que el curs formatiu està destinat a personal tècnic i polític d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, així com a personal docent.

El curs “Ciutadania per la Pau” -el qual té un còmput global de 10 hores, és gratuït i compta amb places limitades- es desenvoluparà els dies 18, 19 i 20 d’octubre a la seu del CEFIRE de Xàtiva (Av. Juan Francés, 1), en horari de 17.30 h a 20.00 h.

Les persones polítiques i tècniques d’ajuntaments i mancomunitats interessades a participar en el curs formatiu han de realitzar una inscripció prèvia enviant un missatge al correu electrònic oficina@fonsvalencia.org indicant el nom del curs, així com DNI, nom, cognoms, càrrec, ajuntament o mancomunitat de procedència, número de telèfon mòbil i adreça electrònica. Per la seua banda, les persones docents han de realitzar la inscripció mitjançant la plataforma del CEFIRE.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 135 entitats locals valencianes sòcies (126 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Tornar >
VAL / CAS