L’Ajuntament de Sagunt, a través del Fons Valencià per la Solidaritat, ha mostrat el seu caràcter solidari davant el poble equatorià destinant una quantitat de 2.000 € amb la finalitat de dotar al personal municipal i a la ciutadania de les localitats de Rumiñahui i Otavalo, ubicades a l’Equador, de mascaretes amb l’objectiu de col·laborar de manera directa en el control de la pandèmia provocada en la COVID-19 en aquest territori del Sud. Aquesta aportació ha permès l’adquisició i repartiment de 6.000 mascaretes.
Aquesta aportació s’ha produït com a conseqüència de l’evidència de la necessitat de material sanitari de prevenció a aquests territoris de l’Equador, i s’ha realitzat amb la col·laboració de CEPAM (Centro Ecuatoriano de Acción y Promoción de la Mujer), entitat amb la qual col·labora el Fons Valencià per la Solidaritat per aconseguir un desenvolupament humà, just, equitatiu i sostenible als països del Sud.
La Presidenta de CEPAM, Lily Rodríguez, ha expressat la seua satisfacció amb l’Ajuntament de Sagunt, assenyalant que “gràcies al municipalisme valencià solidari, i en concret a Sagunt, s’augmenta la prevenció davant una pandèmia que afecta a tots i totes i que no serà erradicada si no s’actua a tot el món”.
El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana
El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 132 entitats locals valencianes sòcies (123 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.
La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol•licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.