VAL / CAS

El Fons Valencià per la Solidaritat programa un curs per a formar en sostenibilitat a professorat i personal polític i tècnic d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

31 d'octubre de 2022

El Fons Valencià per la Solidaritat està desenvolupant un projecte d’educació per al desenvolupament, anomenat “In/Sostenible”, sent l’objectiu d’aquest projecte acostar l’ODS número 12 (Producció i consum responsables) a la població de diferents municipis de la província de Castelló, conscienciant al voltant de la construcció de societats i entorns sostenibles.

En el marc del projecte d’educació per al desenvolupament “In/Sostenible”, cofinançat per la Diputació de Castelló, el Fons Valencià i el CEFIRE de Castelló ofereixen el curs “Agenda 2030 en l’educació” amb la finalitat de millorar els coneixements al voltant del camí cap al desenvolupament sostenible i la transformació social, així com descobrir eines de canvi per a executar en poblacions i centres educatius. És per tant que el curs formatiu està destinat a personal tècnic i polític d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, així com a personal docent.

El curs “Agenda 2030 en l’educació” -el qual té un còmput global de 8 hores, és gratuït i compta amb places limitades- es desenvoluparà els dies 8 i 9 de novembre a l’Espai Cultural Menador de Castelló de la Plana (plaça dels Horts dels Corders, 4), en horari de 17.00 h a 20.30 h.

Les persones polítiques i tècniques d’ajuntaments i mancomunitats interessades en participar en el curs formatiu han de realitzar una inscripció prèvia enviant un missatge al correu electrònic oficina@fonsvalencia.org indicant el nom del curs, així com DNI, nom, cognoms, càrrec, ajuntament o mancomunitat de procedència, número de telèfon mòbil i adreça electrònica. Per la seua banda, les persones docents han de realitzar la inscripció mitjançant la plataforma del CEFIRE (enllaç d’inscripció al curs en la plataforma  del CEFIRE: http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=10483989).

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 136 entitats locals valencianes sòcies (127 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Tornar >
VAL / CAS