VAL / CAS

6 nous ajuntaments s’adhereixen al Fons Valencià per la Solidaritat durant 2023

30 de gener de 2024

El Fons Valencià per la Solidaritat ha continuat amb la seua senda de creixement durant l’any 2023 amb la incorporació de 6 nous ajuntaments a l’entitat, els quals es comprometen amb la solidaritat global mitjançant la cooperació internacional municipalista i l’educació per al desenvolupament i la ciutadania global. En concret, les localitats que s’han sumat a l’associació supramunicipal per la solidaritat són Alcoi, Benavites, Gata de Gorgos, Rafelbunyol, Rotglà i Corberà i Vallés. A més, aquests nous municipis representen la identitat plural de l’organització, tant territorial, poblacional com política.

Aquests municipis de l’Alcoià, el Camp de Morvedre, la Marina Alta, l’Horta Nord i la Costera, amb l’alta com a socis al Fons Valencià, manifesten la seua voluntat de contribuir des de l’àmbit local valencià al desenvolupament de països del sud i fer-ho des de l’enfortiment de la cooperació descentralitzada i del moviment municipalista, sent conscients de la seua transcendència en la construcció d’una societat més justa, sostenible i democràtica. Els ajuntaments d’Alcoi, Benavites, Gata de Gorgos, Rafelbunyol, Rotglà i Corberà i Vallés assumeixen, per tant, el compromís de dotar pressupostàriament una partida anual per a projectes de cooperació internacional municipalista i d’educació al desenvolupament a realitzar mitjançant el Fons Valencià.

Amb la incorporació d’aquestes 6 localitats (les quals representen a 77.465 habitants), el Fons Valencià augmenta el nombre de socis a 143, sent d’aquests 134 ajuntaments i 9 mancomunitats. Aquestes adhesions demostren la capacitat del Fons per a sumar esforços municipals en pro de la justícia global, sent socis de l’organització el 24,72 % dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana, els quals representen al 48,90 % de la població de tot el territori valencià. També es veu incrementada la presència de l’entitat a les comarques d’Alacant i València.

La presidenta del Fons Valencià i tinenta d’alcalde de Xàtiva, Xelo Angulo, ha valorat aquestes adhesions “que consoliden el creixement del Fons tant en l’àmbit comarcal, provincial com autonòmic i que reforcen el compromís del municipalisme valencià solidari per un desenvolupament socioeconòmic humà, just i sostenible dels països empobrits”. Per la seua banda, els alcaldes dels 6 municipis coincideixen en el fet que l’adhesió al Fons Valencià és la materialització del caràcter solidari de les seues localitats i del seu veïnat, així com del compromís que aquests tenen amb la societat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 143 entitats locals valencianes sòcies (134 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, executa projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons és definida per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Tornar >
VAL / CAS