VAL / CAS

Alcoi, Rafelbunyol, Llocnou d’en Fenollet i Benavites s’adhereixen al Fons Valencià per la Solidaritat

15 de març de 2023

Els ajuntaments d’Alcoi, Rafelbunyol, Llocnou d’en Fenollet i Benavites han formalitzat, i per majoria dels respectius plenaris municipals, l’adhesió al Fons Valencià per la Solidaritat, l’entitat municipalista que aglutina els esforços i recursos econòmics d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, i els dedica a erradicar la pobresa i treballar per la igualtat d’oportunitats mitjançant la cooperació internacional descentralitzada i l’educació per al desenvolupament des del municipalisme valencià. Alcoi ha designat com a representants de l’ajuntament al Fons a l’alcalde Toni Francés i a la regidora Aranza de Garcia, titular i suplent respectivament. Per la seua banda, la persona assignada com interlocutora titular entre el Fons i Rafelbunyol és l’alcalde Fran López, sent la regidora Rosa Azor la persona suplent. Pel que fa a Llocnou d’en Fenollet, la persona titular és l’alcalde Salva Revert, i la regidora Mati Moscardó la suplent. Benavites ha assignat a l’alcalde Carlos Gil com a titular i a la regidora Raquel Sanchis suplent.

Aquests municipis de les províncies de València i Alacant, amb l’alta com a socis al Fons Valencià, manifesten la seua voluntat de contribuir des de l’àmbit local valencià al desenvolupament de països del sud i fer-ho des de l’enfortiment de la cooperació descentralitzada i del moviment municipalista, sent conscients de la seua transcendència en la construcció d’una societat més justa, sostenible i democràtica. Els ajuntaments d’Alcoi, Rafelbunyol, Llocnou d’en Fenollet i Benavites assumeixen, per tant, el compromís de dotar pressupostàriament una partida anual per a projectes de cooperació internacional i d’educació al desenvolupament a realitzar mitjançant el Fons Valencià.

Amb la incorporació de les localitats d’Alcoi, Rafelbunyol, Llocnou d’en Fenollet i Benavites, el Fons Valencià augmenta el nombre de socis a 140, sent d’aquests 131 ajuntaments i 9 mancomunitats, continuant amb la tendència d’increment de socis. A més a més, es veu incrementada la presència de l’entitat municipalista a la província de València amb  Rafelbunyol, Llocnou d’en Fenollet i Benavites, i a la província d’Alacant amb Alcoi.

El president del Fons i regidor de Solidaritat, Cooperació i Integració de l’Ajuntament de Vila-real, Álvaro Escorihuela ha valorat aquestes adhesions “que consoliden el creixement del Fons tant en l’àmbit comarcal, provincial com autonòmic i que reforça el compromís del municipalisme valencià solidari per un desenvolupament socioeconòmic humà, just i sostenible dels països empobrits”. Per la seua banda, tant l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, com l’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, l’alcalde de Llocnou d’en Fenollet, Salva Revert, i l’alcalde de Benavites, Carlos Gil, coincideixen en el fet que l’adhesió al Fons Valencià és la materialització del caràcter solidari dels seus municipis i del seu veïnat, així com del compromís que aquests tenen amb la societat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 140 entitats locals valencianes sòcies (131 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Tornar >
VAL / CAS