VAL / CAS

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló organitzen una jornada al voltant del paper de l’educació en el desenvolupament sostenible

29 d'octubre de 2021

El Fons Valencià per la Solidaritat, en el marc del projecte “In/Sostenible II. Territorialitzant els ODS en la província de Castelló”, cofinançat per la Diputació de Castelló, presenta la jornada “Construint el futur que volem. Recursos educatius en el desenvolupament sostenible”, que es realitzarà la vesprada del 3 de novembre a l’Espai Cultural Menador de Castelló de la Plana (plaça de l’Hort dels Corders, 4), i que comptarà amb la presentació institucional d’Álvaro Escorihuela, President del Fons Valencià per la Solidaritat i Regidor de Solidaritat i Integració, Recursos Humans, Informàtica i TIC de l’Ajuntament de Vila-real, M. Carmen Ribera, Regidora de Benestar Social, Dependència i Infància i Cooperació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, i Patricia Puerta, Vicepresidenta i Diputada de Benestar Social, Penyeta Roja, Igualtat i Relacions Institucionals de la Diputació de Castelló. Per a participar en aquest seminari s’ha de realitzar una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a oficina@fonsvalencia.org (indicant nom i cognoms, DNI, institució i càrrec, si escau, correu electrònic i telèfon de contacte) i acreditar-se entre les 16.30 i 17 hores en el dia i lloc de la jornada.

La jornada, la qual s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, comptarà amb la ponència “La importància de l’Agenda 2030 en l’àmbit educatiu” a càrrec d’Aurora Pedro, Directora de la Càtedra Nova Transició Verda. Posteriorment es realitzarà una taula redona on es debatrà al voltant de la necessitat d’incloure la sostenibilitat de manera transversal en l’àmbit educatiu. Aquesta taula estarà integrada per Susana Sorlí, Tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almassora; Virginia Gavaldà, Coordinadora de Sostenibilitat del CEIP Lope de Vega de Nules; Mónica Chanzá, Coordinadora de Sostenibilitat de l’IES Serra d’Irta d’Alcalà de Xivert; i José Maria Sanchís, Assessor del CEFIRE (CTEM).

Respecte a la realització de la jornada formativa, Escorihuela ha expressat “la necessitat de realitzar espais d’absorció de coneixements i debats d’experiències que caminen cap a un present i futur basat en la sostenibilitat”. Per la seua banda, Ribera, ha agraït que s’aposte per la ciutat de Castelló de la Plana “per a la realització de seminaris com aquest que transporten la sostenibilitat a àrees d’acció i que, per tant, tenen una elevada incidència”. Per últim, Puerta, ha destacat “la importància d’una col·laboració entre diferents entitats per garantir una major permeabilitat en temes de gran importància com la sostenibilitat”.

“In/Sostenible II” és un projecte que té l’objectiu d’apropar l’ODS número 12 (Producció i Consum Responsable) a la població de diferents municipis castellonencs (Almenara, Benassal, Benicarló, Castelló de la Plana, Montanejos i Viver) mitjançant diverses activitats, conscienciant al voltant d’un desenvolupament i creixement basat en la sostenibilitat, incidint en la importància de reduir la petjada de carbó mitjançant canvis en els mètodes de producció i en el consum de béns i recursos.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 129 entitats locals valencianes sòcies (120 ajuntaments i 9 mancomunitats) -de les quals 13 pertanyen a la província de Castelló (12 ajuntaments i 1 mancomunitat)- i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Tornar >
VAL / CAS