VAL / CAS

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló sensibilitzaran al voltant dels ODS en municipis de la província

13 de setembre de 2022

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar en 5 municipis de la província (Atzeneta del Maestrat, Castelló de la Plana, Onda, Orpesa del Mar i Vilafranca del Cid) la tercera edició el projecte d’educació per al desenvolupament “In/Sostenible. Territorialitzant els ODS  en la província de Castelló”. Aquest projecte, que suposa una inversió total de 19.086,12 €, dels quals la Diputació de Castelló aporta 15.000 €, té com a finalitat divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 entre la ciutadania dels municipis participants. En la signatura del conveni de col·laboració han participat la vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada de Benestar Social, Igualtat, Relacions Institucionals i Penyeta Roja, Patricia Puerta; el president del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela; i el gerent del Fons, Esteve Ordiñana.

Respecte a les diferents activitats que es desenvoluparan a les localitats participants es troba l’exposició “In/Sostenible: Un camí cap a la sostenibilitat”, dirigida al públic en general i que té com a objectiu acostar els ODS a la població, aprofundint en l’ODS 12: Producció i Consum Responsables, i el contacontes “Anem a cercar un tresor”, activitat oberta i dirigida a les famílies i públic infantil amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits rutinaris i la forma de consum per no acabar amb el planeta. També, els diferents centres educatius d’aquests municipis podran acollir el taller didàctic “Soc conscient de quin consum faig” per a acostar a l’alumnat els ODS, sensibilitzar sobre la situació del planeta i oferir alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles.

Per altra banda, a la ciutat de Castelló de la Plana, i amb la col·laboració del CEFIRE, es durà a terme una jornada formativa, dirigida a persones docents i a personal tècnic i polític d’ajuntaments i mancomunitats. La jornada comptarà amb diferents blocs dirigits a la implementació transversal en l’àmbit educatiu de l’Agenda 2030 i la sostenibilitat.

El president del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, ha manifestat “la importància de col·laborar per objectius comuns i de gran importància per al present i futur de la societat”, expressant també “l’envergadura, qualitat i incidència en la població del projecte “In/Sostenible per a aportar cap a un desenvolupament sostenible i just” Per la seua part, la vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada de Benestar Social, Igualtat, Relacions Institucionals i Penyeta Roja, Patricia Puerta, ha valorat el treball del Fons Valencià “com a instrument de treball i sensibilització cap a la solidaritat i un desenvolupament sostenible i just en matèria social, ambiental i econòmica”. També ha destacat que el nou conveni de col·laboració signat amb el Fons “enforteix l’alineament de la província de Castelló amb els ODS i l’Agenda 2030”.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 135 entitats locals valencianes sòcies (126 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Tornar >
VAL / CAS