VAL / CAS

El Fons Valencià per la Solidaritat i l’Ajuntament de València sensibilitzen sobre desenvolupament sostenible a més de 1.000 alumnes de 7 centres educatius

1 de desembre de 2023

Mitjançant les diferents activitats del projecte “In/Sostenible”, l’alumnat de 7 centres educatius de la ciutat de València s’ha conscienciat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, incidint en l’ODS 12: Producció i consum responsables

Aquesta acció es troba dins del pla anual de treball conjunt entre el Fons Valencià per la Solidaritat i l’Ajuntament de València

El Fons Valencià per la Solidaritat i la regidoria de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, en el marc del pla anual de treball conjunt de les dues entitats, han executat el projecte “In/Sostenible”, el qual ha arribat a un total de 7 centres educatius de València i ha sensibilitzat, mitjançant la realització de 71 tallers, a 1.071 alumnes al voltant del desenvolupament sostenible. En concret, els centres educatius participants en el projecte han sigut el CEIP Cervantes, CEIP La Fonteta, CEIP Jaume I, CEIP Max Aub, CEIP Salvador Tuset, IES Balears i IES Cabanyal.

El projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat té com a objectiu territorialitzar l’Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en els municipis de la Comunitat Valenciana, incidint de manera específica en l’ODS 12: Producció i consum responsables. En concret, a la ciutat de València s’ha familiaritzat a l’alumnat amb els ODS i l’Agenda 2030, oferint-los alternatives per a realitzar un consum sostenible en el seu dia a dia. Al mateix temps, s’ha dotat al personal docent dels centres educatius participants de recursos educatius per a treballar la sostenibilitat i l’educació per al desenvolupament a les aules.

Respecte a les diferents activitats que s’han desenvolupat en els centres educatius participants es troba la instal·lació de l’exposició, i visita guiada a aquesta, “In/Sostenible: Un camí cap a la sostenibilitat”, la qual té com a finalitat acostar els ODS a l’alumnat, aprofundint en l’ODS 12, i el taller didàctic “Soc conscient de quin consum faig” per a acostar els ODS, sensibilitzar sobre la situació del planeta i oferir alternatives per a dur a terme una producció i consum més sostenibles.

En 2021 i 2022, “In/Sostenible” va arribar a altres 18 centres educatius de la ciutat de València, conscienciant sobre la cultura de sostenibilitat, en els darrers anys, a 3.181 alumnes. Per tant, sumant els resultats de 2023, en total “In/Sostenible” ha arribat a 25 centres educatius i ha conscienciat a un global de 4.252 alumnes de la capital valenciana. A més, cal remarcar el desenvolupament d’altres projectes entre el Fons i l’Ajuntament de València, com ara accions de cooperació internacional al desenvolupament tècnica.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 143 entitats locals valencianes sòcies (134 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, executa projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons és definida per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Tornar >
VAL / CAS