VAL / CAS

El Fons Valencià per la Solidaritat programa un curs per a formar en matèria de cooperació internacional a personal tècnic i polític d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

7 de setembre de 2022

El Fons Valencià per la Solidaritat està desenvolupant un projecte d’educació per al desenvolupament, anomenat “Un Fons de Valors”, amb el que pretén empoderar al municipalisme valencià en l’àmbit de la solidaritat. Els objectius, entre altres, són enfortir i consolidar els esforços de cooperació internacional per al desenvolupament i de consecució dels objectius de l’Agenda 2030 des de l’àmbit local, així com canalitzar aquests a través de les eines de treball del Fons, per a optimitzar així l’eficàcia i eficiència en l’obtenció d’aquestes finalitats.

En el marc del projecte d’educació per al desenvolupament “Un Fons de Valors”, cofinançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, el Fons Valencià ofereix el curs “Fent Cooperació Municipalista” amb la finalitat de millorar els coneixements i descobrir eines de canvi en matèria de cooperació al desenvolupament des de l’àmbit municipal valencià, aprofitant les fortaleses i oportunitats que ofereix el Fons. És per tant que el curs formatiu està destinat a personal tècnic i polític d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana.

El curs “Fent Cooperació Municipalista”, el qual és gratuït i compta amb places limitades, es desenvoluparà de 17.00 h a 20.00 h els dies 21 de setembre (presencial a la Casa de la Cultura de Xàtiva), 4 i 20 d’octubre (modalitat en línia), així com comptarà amb una jornada presencial de tancament el 29 d’octubre de 9 h a 18 h.

Les persones polítiques i tècniques d’ajuntaments i mancomunitats interessades a participar en el curs formatiu han de realitzar una inscripció prèvia enviant un missatge al correu electrònic oficina@fonsvalencia.org indicant el nom del curs, així com DNI, nom, cognoms, càrrec, ajuntament o mancomunitat de procedència, número de telèfon mòbil i adreça electrònica.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 135 entitats locals valencianes sòcies (126 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Tornar >
VAL / CAS