VAL / CAS

El Fons Valencià per la Solidaritat realitza una jornada de treball a Estivella

29 d'abril de 2022

El Fons Valencià per la Solidaritat ha continuat a Estivella el model de jornades de treball rotatòries entre els municipis socis que formen part de la Junta Executiva del Fons amb l’objectiu d’enfortir els llaços entre l’entitat i aquestes localitats, sent el municipi del Camp de Morvedre el segon en acollir un seminari d’aquests en el present 2022.

La jornada de treball s’ha centrat en la celebració de la Junta Executiva del Fons. L’alcalde d’Estivella i membre de la Junta del Fons, Rafa Mateu, va realitzar una recepció a l’edifici consistorial del municipi als restants membres de la Junta –Álvaro Escorihuela, president del Fons i regidor de Cooperació i Solidaritat a l’Ajuntament de Vila-real; Verónica Ferri, vicepresidenta del Fons i regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de Canals; Ramón Vidal, secretari del Fons i alcalde de l’Olleria; i a les diferents Vocalies del Fons: Rosa Martínez, tinent d’alcaldessa de l’Alcúdia; Ferran Lloret, tinent d’alcalde de Pedreguer; i Vicent Marrades, alcalde de Corbera– així com a Esteve Ordiñana, gerent del Fons. A continuació, Mateu, va acompanyar a la comitiva política i tècnica a visitar els entorns culturals del municipi.

Posteriorment, la Junta Executiva va desenvolupar la reunió pertinent, on es va aprovar per unanimitat tot l’ordre del dia. En aquest estaven inclosos, entre altres, la ratificació de les noves altes com a socis de Quart de les Valls, Quartell i Viver, així com donar comptes del viatge de seguiment a l’Equador -on va participar Rafa Mateu- i del projecte “Ser don al Sud 2022” -el qual va arribar a Estivella, i va sensibilitzar al voltant de la realitat de les dones de Bolívia a més de 700 persones de fins a 20 municipis diferents de la Comunitat Valenciana. A més, es va informar a les persones membres de la Junta Executiva de la situació i gestió dels diferents projectes que actualment està desenvolupant el Fons, de les gestions desenvolupades davant les institucions valencianes, i de l’activitat realitzada als municipis tant socis com no socis de l’entitat.

Per últim, la Junta Executiva va valorar de manera molt positiva l’increment de la presència del Camp de Morvedre al Fons Valencià, la qual s’ha posicionat com una comarca amb una forta incidència a l’associació municipalista per la solidaritat amb 10 entitats locals sòcies (9 ajuntaments i 1 mancomunitat), representant els socis de la comarca el 7,5% de la totalitat de les entitats locals de l’organització. A més, en el marc del Camp de Morvedre, el 56% de les localitats formen part del Fons, representant aquests a un total del 89% de la població de la comarca.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 134 entitats locals valencianes sòcies (125 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol•licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Tornar >
VAL / CAS