VAL / CAS

La Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat organitza el segon Encontre Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional

31 de gener de 2023

El municipalisme valencià solidari, a través del Fons Valencià per la Solidaritat, participarà en el segon Encontre Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional al Desenvolupament, el qual se celebrarà els dies 7 i 8 de febrer a Lugo, i està organitzat per la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat (CONFOCOS) -entitat que aglutina els esforços de 9 fons de cooperació i solidaritat de tot l’Estat espanyol, entre els quals es troba el Fons Valencià, representant a vora 1300 entitats locals espanyoles actives en la cooperació internacional-, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FVMP) i el Fondo Galego de Cooperación e Solidariedade. L’execució d’aquesta jornada també compta amb la col·laboració d’altres agents estatals i locals com l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), dependents del Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació (MAEUEC); la Direcció General de Polítiques de Desenvolupament Sostenible (DGPOLDES); el Programa d’Educació per al Desenvolupament i Sensibilització de la Comissió Europea (Programa DEAR); la Xunta de Galicia; la Federació Galega de Municipios e Provincias (FEGAMP); la Deputación de Lugo; i el Consello de Lugo.

La trobada té com a objectius reflexionar sobre la política pública de cooperació al desenvolupament realitzada des dels ajuntaments, mancomunitats, diputacions i xarxes municipals, i per a valorar l’acció directa municipalista, en un context de reforma de la cooperació espanyola, per a establir un full de ruta, i determinar la seua participació en la nova arquitectura de la cooperació a Espanya. La cooperació al desenvolupament dels governs locals ha crescut en paral·lel al procés de consolidació dels ajuntaments democràtics, amb una trajectòria pròxima als 40 anys. En aquest període s’han produït successius avanços: s’ha incrementat la coherència, la transparència, i els llaços amb la ciutadania, com a vehicle d’expressió de la solidaritat.

L’esdeveniment espera reunir responsables polítics i institucions de tot l’Estat espanyol per a continuar el diàleg al voltant de la política pública municipal de cooperació i acció internacional. D’aquesta manera, el dimarts 7 i el dimecres 8 de febrer s’uniran esforços, es plantejaran nous reptes i es compartiran experiències a través de diàlegs polítics, sessions plenàries, tallers, intercanvis tècnics i agenda cultural. Tot amb la cooperació descentralitzada municipal en el centre i en un context clau per a la cooperació al desenvolupament impulsada des dels governs locals.

Les persones interessades poden trobar més informació, consultar el programa complet i inscriure’s a la trobada a través de l’espai web de l’Encontre Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional al Desenvolupament (https://encuentroestatal.org/).

Vídeo primer Encontre Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional (Còrdova, 2021): https://www.youtube.com/watch?v=xnssqjh6kci&list=plos1vlzkjiw-kvgfh7abfgyw3o-ude7wy&index=48

Tornar >
VAL / CAS