VAL / CAS

Moixent i Cerdà amplien la presència de la Costera en el Fons Valencià per la Solidaritat

11 d'abril de 2022

Els ajuntaments de Moixent i Cerdà han formalitzat l’adhesió al Fons Valencià per la Solidaritat, l’entitat municipalista que aglutina els esforços i recursos econòmics d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, i els dedica a erradicar la pobresa i treballar per la igualtat d’oportunitats mitjançant la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament. Moixent ha designat com a representants de l’Ajuntament al Fons a la regidora Carolina Francés i al regidor Sergio Ortiz, titular i suplent respectivament. Per la seua banda, la persona assignada com interlocutora titular entre el Fons i Cerdà és l’alcalde Jose Luis Giijón, sent la regidora Isabel Bataller la persona suplent.

Aquests municipis de la Costera, amb l’alta com a socis al Fons Valencià, manifesten la seua voluntat de contribuir des de l’àmbit local valencià al desenvolupament de països del Sud i fer-ho des de l’enfortiment de la cooperació descentralitzada i del moviment municipalista, sent conscients de la seua transcendència en la construcció d’una societat més justa, sostenible i democràtica. Els ajuntaments de Moixent i Cerdà assumeixen, per tant, el compromís de dotar pressupostàriament una partida anual per a projectes de cooperació internacional i d’educació al desenvolupament a realitzar mitjançant el Fons Valencià.

Amb la incorporació dels municipis valencians de Moixent i Cerdà el Fons Valencià augmenta el nombre de socis a 133, sent d’aquests 124 ajuntaments i 9 mancomunitats, continuant amb la tendència d’increment de socis dels anys anteriors. A més a més, es veu incrementada la presència de la Costera l’entitat municipalista, posicionant-se com una comarca amb una forta presència al Fons amb 13 socis (11 ajuntaments i una mancomunitat), representant els socis de la comarca el 9,8% de la totalitat de les entitats locals de l’organització per la solidaritat. A més, en el marc de la Costera, la incorporació dels nous municipis suposa que el 63% de les localitats formen part del Fons, representant aquests a un total del 95% de la població de la comarca.

La Vicepresidenta del Fons i Regidora de l’Ajuntament de Canals, Verònica Ferri, ha expressat la seua satisfacció per les noves adhesions de les 2 localitats de la Costera “que consoliden el creixement del Fons tant en l’àmbit comarcal com autonòmic i que reforça el compromís del municipalisme valencià solidari per un desenvolupament socioeconòmic humà, just, equitatiu i sostenible dels països empobrits”. Per la seua banda, tant l’Alcalde de Moixent, Guillermo Jorques, com l’Alcalde de Cerdà, Jose Luis Gijón, coincideixen en el fet que l’adhesió al Fons Valencià és la materialització del caràcter solidari dels seus municipis i del seu veïnat, així com del compromís que aquests tenen amb la societat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Les entitats locals de la Costera que formen part del Fons Valencià per la Solidaritat són, per una banda la Mancomunitat de la Costera, i per altra banda els ajuntaments de Xàtiva, Canals, l’Alcúdia de Crespins, Moixent, la Llosa de Ranes, Vallada, el Genovés, la Font de la Figuera, Barxeta, Montesa, Novetlè i Cerdà.

Tornar >
VAL / CAS