VAL / CAS

Quartell, Quart de les Valls i Viver s’adhereixen al Fons Valencià per la Solidaritat

19 d'abril de 2022

Els ajuntaments de Quartell, Quart de les Valls i Viver han formalitzat, i per unanimitat dels respectius plenaris municipals, l’adhesió al Fons Valencià per la Solidaritat, l’entitat municipalista que aglutina els esforços i recursos econòmics d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, i els dedica a erradicar la pobresa i treballar per la igualtat d’oportunitats mitjançant la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament. Quartell ha designat com a representants de l’ajuntament al Fons a l’alcalde Pere Campos i al primer tinent d’alcalde Luís Beltrán, titular i suplent respectivament. Per la seua banda, la persona assignada com interlocutora titular entre el Fons i Quart de les Valls és l’alcalde Néstor Albert, sent la regidora M. Carmen Fito la persona suplent. Pel que fa a Viver, la persona representant titular és la regidora Catalina Sánchez, sent la persona suplent l’alcaldessa M. Nieves Simón

Aquests municipis del Camp de Morvedre i de l’Alt Palància, amb l’alta com a socis al Fons Valencià, manifesten la seua voluntat de contribuir des de l’àmbit local valencià al desenvolupament de països del Sud i fer-ho des de l’enfortiment de la cooperació descentralitzada i del moviment municipalista, sent conscients de la seua transcendència en la construcció d’una societat més justa, sostenible i democràtica. Els ajuntaments de Quartell, Quart de les Valls i Viver assumeixen, per tant, el compromís de dotar pressupostàriament una partida anual per a projectes de cooperació internacional i d’educació al desenvolupament a realitzar mitjançant el Fons Valencià.

Amb la incorporació de les localitats de Quartell, Quart de les Valls i Viver el Fons Valencià augmenta el nombre de socis a 134, sent d’aquests 125 ajuntaments i 9 mancomunitats, continuant amb la tendència d’increment de socis dels anys anteriors. A més a més, es veu incrementada la presència de l’entitat municipalista al Camp de Morvedre amb Quartell i Quart de les Valls, i a la província de Castelló amb Viver.

El president del Fons i regidor de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Vila-real, Álvaro Escorihuela “que consoliden el creixement del Fons tant en l’àmbit comarcal, provincial com autonòmic i que reforça el compromís del municipalisme valencià solidari per un desenvolupament socioeconòmic humà, just, equitatiu i sostenible dels països empobrits”. Per la seua banda, tant l’alcalde de Quartell, Pere Campos, com l’alcalde de Quart de les Valls, Néstor Albert, i l’alcaldessa de Viver, M. Nieves Simón, coincideixen en el fet que l’adhesió al Fons Valencià és la materialització del caràcter solidari dels seus municipis i del seu veïnat, així com del compromís que aquests tenen amb la societat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Tornar >
VAL / CAS