VAL / CAS

S’inicia una nova edició del projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat a la província de Castelló

9 de novembre de 2023

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló han iniciat l’execució de la quarta edició del projecte d’educació per al desenvolupament “In/Sostenible. Territorialitzant els ODS en la província de Castelló”, el qual arribarà als municipis d’Almassora, Peníscola, Sant Mateu, Torreblanca i la Vall d’Uixó. Aquest projecte té com a finalitat divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 entre la ciutadania dels municipis participants, posant el focus en el *ODS número 12, relatiu a la sostenibilitat en el consum i la producció.

Respecte a les diferents activitats que es desenvoluparan a les localitats participants es troba l’exposició “In/Sostenible: Un camí cap a la sostenibilitat”, dirigida al públic en general i que té com a objectiu acostar els ODS a la població, aprofundint en l’ODS 12: Producció i Consum Responsables, i el contacontes “Anem a cercar un tresor”, activitat oberta i dirigida a les famílies i públic infantil amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits rutinaris i la forma de consum per no acabar amb el planeta. També, els diferents centres educatius d’aquests municipis podran acollir el taller didàctic “Soc conscient de quin consum faig” per a acostar a l’alumnat els ODS, sensibilitzar sobre la situació del planeta i oferir alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 143 entitats locals valencianes sòcies (134 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, executa projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons és definida per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Tornar >
VAL / CAS